Information till mäklare

Det har bildats en samfällighet gällande VA delen i den ekonomiska föreningen, där alla vatten och avloppsledningar kommer att bytas ut och där nytt reningsverk kommer att byggas. För mer information om hur långt projektet har kommit, ta kontakt med någon i styrelsen via e-post till info@hjalmsatters-samfallighet.se.

Den nuvarande avgiften till den ekonomiska föreningen är 2 000 kr/år, i den ingår, i dagsläget, underhåll av allmänningar, vägar, hamnen och badplatsen m m. I och med att det har bildats en samfällighet, som har tagit över ansvaret för VA finns det ytterligare en avgift, en för samfälligheten och en för den ekonomiska föreningen.

Vi vill göra ett förtydliganden av vad som gäller båtplatser vid försäljning av fastigheter. Båtplatsen kan inte föras över till ny ägare, vi har en väntelista och blir en båtplats ledig (t  ex  vid försäljning av fastighet) så får den första på väntelistan denna båtplats.

Det anordnas två arbetsdagar per år som alla fastigheter, enligt stadgarna, är skyldiga att deltaga i, om fastigheten inte deltar i arbetsdagarna påförs en avgift, i dagsläget, 900 kr/arbetsdag.

Inträde i den ekonomiska föreningen och i samfälligheten krävs av den som förvärvat en fastighet inom föreningens område. Varje ny medlem (fastighet) skall vid förvärvande betala en insats av 500 kr.

Våra stadgar för den ekonomiska föreningen kan ni läsa här och för samfälligheten här